Hypetros

Hypetros se constituye como un espacio para la actualidad y la opinión sobre la problemática de la vivienda en España

El ‘Sí es pot’, element central de les manifestacions del 12M

A la capçalera de la manifestació es lluïen moltes samarretes verdes de la PAH / Foto: João França

A la capçalera de la manifestació es lluïen moltes samarretes verdes de la PAH / Foto: João França

Una de les reivindicacions que més s’han sentit a les manifestacions del 12 de maig per celebrar el primer aniversari del moviment 15M ha sigut el ‘Sí es pot’, consigna per excel·lència de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Durant tota la setmana prèvia a la manifestació, es va establir a Plaça Catalunya una acampada per organtizar xerrades, debats, assemblees i donar informació a tota la gent que s’hi apropava. La manifestació ha sigut, doncs, la culminació de tota una setmana d’homenatge al moviment social més mediàtic dels últims anys.

Tot i que la PAH i les seves consignes van ser l’element protagonista de la mobilització, també s’hi van sumar altres moviments socials, com la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute, grups en defensa de la Renda Bàsica de Ciutadania, la Marea Roja per la Cultura o els Iai@flautes.

A l’acabar la manifestació, activistes de Barcelona van ocupar un immoble al Carrer Sant Pere Més Baix per crear una «vienda política»: el Centre Social Ocupat Autogestionat Barricadas. Els activistes afirmen voler «expropiar el que per lògica ens pertany a tothom, i no sols pel dret humà a la vivenda. Volem donar alternatives reals al capitalisme».

L'edifici ocupat a Sant Pere Més Baix. / Foto: João França

L’edifici ocupat a Sant Pere Més Baix / Foto: João França

Deja un comentario

Información

Esta entrada fue publicada en May 13, 2013 por en Actualidad, Manifestación y etiquetada con , , , , , .